spot_img
spot_img

Internationale Maritieme Organisatie gaat Suriname helpen illegale visserij aan te pakken

Atualizado há

- Publicidade -

Internationale Maritieme Organisatie (IMO) zal het probleem van het illegaal vissen in Suriname samen met het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) aanpakken. IMO zal een consultant aantrekken, die een assessment zal maken en een eindrapport zal uitbrengen. Aan de hand van dit eindrapport zal de strategie worden bepaald voor het aanpakken van de geconstateerde problemen. De consultant zal de werkzaamheden uitvoeren op kosten van de IMO.

In het kader van het tegengaan van illegale visserij om de veiligheidsnormen op zee en als havenstaat te verbeteren, zijn er wat zaken geconstateerd welke om een gedegen oplossing vragen. Minister Rabin Parmessar van LVV die zich momenteel bevindt op de ministeriële conferentie over de veiligheid van vissersvaartuigen en illegale, ongemelde en ongereguleerde visserij, heeft het initiatief genomen om het geconstateerde te bespreken en ondersteuning te zoeken bij de Internationale Maritieme Organisatie (IMO).

De bewindsman heeft onder andere een gesprek gevoerd met de Director Technical Cooperation van de IMO, Juvenal Shiunde. Minister Parmessar heeft tijdens dit gesprek naar voren gebracht wat de huidige stand van zaken is, met betrekking tot havenstaat maatregelen, Port State Measures Agreement (PSMA). Director Shiunde heeft ondersteuning toegezegd.

- Publicidade -

Het is een kwestie van tijd om de assistentie van de IMO per brief aan te vragen door het ministerie met daarin de aangehaalde aandachtspunten. De directeur van de Maritieme Organisatie is al gestart met het voeren van interne gesprekken aldaar. LVV werkt eraan om de aanvraag zo spoedig mogelijk te verzenden, zodat men van start kan gaan. De IMO is een organisatie die snel handelt en daar moet Suriname goed gebruik van maken zegt minister Parmessar vanuit Spanje.

Foto: LVV

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: