spot_img
spot_img

Internationale dag van de luchtverkeersleiders

50 mannen en vrouwen in Suriname werkzaam als luchtverkeersleiders.

Atualizado há

- Publicidade -

In Suriname zorgen ruim 50 mannelijke en vrouwelijke luchtverkeersleiders voor een veilige begeleiding van gemiddeld 4.000 vluchten (statistiekcijfers 2019) per maand door het Surinaamse luchtruim. Het is de internationale dag van de ‘Luchtverkeersleider’, niet van de ‘luchtverkeersleiding’. Dat is een subtiel, maar significant verschil. Op deze bijzondere dag nodigt de IFATCA (International Federation of Air Traffic Controllers’ Associations) luchtreizigers uit, om na te denken over het wonder dat de luchtvaart is en om al de mensen die binnen de luchtvaart werken, van wie de luchtverkeersleiders een bijzondere groep vormen, oprecht te bedanken.

Immers, zij dragen wezenlijk bij aan de grote prestaties die binnen de luchtvaart worden bereikt, ondanks de huidige COVID-19 pandemie. De internationale dag van de luchtverkeersleiders, herdenkt niet alleen de IFATCA haar oprichting, maar wordt deze beroepsdag wereldwijd door luchtverkeersleiders gevierd. De IFATCA werd opgericht in Amsterdam op 20 oktober 1961, als resultaat van de inspanningen van een groep luchtverkeersleiders om de belangen van het luchtverkeersleidersberoep op internationaal niveau te bundelen en te behartigen.

De luchtverkeersleiders begeleiden dagelijks duizenden vluchten veilig en efficiënt door hun luchtruim. Bij zowel vracht- als personenvervoer vertrouwt het cockpitpersoneel volledig op de professionaliteit van luchtverkeersleiders en de systemen die zij gebruiken. Het beroep van luchtverkeersleider vereist zeer gespecialiseerde kennis, vaardigheden en bekwaamheden. Luchtverkeersleiders moeten snel en efficiënt werken om de beknopte beweging van het luchtverkeer te coördineren en met volledige concentratie de veilige scheiding ervan te verzekeren. Ze moeten complexe situaties begrijpen en snelle beslissingen nemen, terwijl ze meerdere vluchten tegelijk beheren.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: