De politie heeft de namen van de overleden mannen die maandagmorgen aan de Bonistraat zijn doodgeschoten nog niet prijsgegeven.

Die hadden kort daarvoor een beroving gepleegd op Geyersvlijt.

Publicidade

Er wordt hard in de gemeenschap gespeculeerd wat de reden hierachter zou kunnen zijn. Volgens aanhoudende geruchten hebben delen van de bende, waarvan vijf zijn uitgeschakeld, een militaire of politieachtergrond. De politie zelf laat nog geen enkele informatie los.

Wel heeft die dinsdagmorgen het gerucht ontkracht dat een zekere “Anthony Meriba” betrokken zou zijn geweest bij de roofoverval en wist te ontkomen. Volgens de politie is daarvan geen sprake.

Romano Meriba, pleegzoon van president Desi Bouterse, heeft eerder zelf ontkracht betrokken te zijn geweest bij de roofoverval. Hij bevestigd wel zijn wagen, een Suzuki terreinwagen, te hebben geleend aan een vriend die bezig was met de verhuizing. Die wagen is later gebruikt om de roofoverval te plegen op een ondernemer.

Aan de Bonistraat werd het voertuig waarin de rovers zaten klemgereden door de politie. Zij openden gelijk het vuur op de politie. Vanuit het voertuig waarin de rovers zaten werd er ook een handgranaat geworpen in de richting van de politie.

Er ontstond een schotenwisseling tussen de rovers en de politie.  Tijdens het vuurgevecht zijn twee politieambtenaren gewond geraakt. Twee van de 5 rovers zijn dodelijk geraakt, terwijl 3 anderen onder politiebewaking ter verpleging zijn opgenomen in een ziekeninrichting.

In het voertuig waarin de rovers zaten zijn een aantal zaken aangetroffen waaronder zware wapens en uniformstukken gelijkende op het politie uniform. Al deze zaken zijn hangende het onderzoek in beslag genomen.

Comentar

Comentar