spot_img
spot_img

Holi Phagwa is gesteld op 10 maart

Atualizado há

- Publicidade -

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bekend gemaakt dat de nationale feestdag Holi Phagwa op 10 maart valt. Holi Phagwa of Phagwa is een hindoeïstisch feest dat ieder jaar rond de maand maart wordt gevierd. Het is een combinatie van een lentefeest, nieuwjaarsfeest en ze vieren de overwinning van het goede op het kwade.

Op deze kleurrijke manier wordt door de Hindoes het nieuwe jaar ingeluid. Tijdens het feest wens je elkaar: Subh Holi. De oorsprong van dit feest ligt in de natuur, de religie, de mythologie en de historie van de hindoes.

Holi wordt dan ook in samenhang met een reeks van gebeurtenissen gevierd. Een feest houdt een boodschap in. Zo symboliseert Holi de overwinning van het goede op het kwade, van licht op duisternis, van kennis op onwetendheid, van recht en waarheid op onrecht en onwaarheid.

Er de hele dag, tot laat in de nacht uitbundig gefeest: gegeten, gedronken en gezongen door jong en oud samen met familieleden, vrienden en kennissen. Het is immers een volksfeest. Men besprenkelt elkaar met parfum en reukwater, bepoedert elkaar flink en begiet elkaar met allerlei vloeistof, die de in bloei staande natuur symboliseren.

- Publicidade -

In Suriname doet een ieder mee en men gaat speciaal naar bepaalde plekken zoals het palmentuin om daar het phagwa feest met elkaar te voeren. Verschillende events worden georganiseerd waar men naartoe kunnen om phagwa met elkaar te vieren.

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: