spot_img
spot_img

Hoefdraad verdachte in strafzaak tegen ex-governor van Trikt

De minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, wordt als verdachte gezien in het lopende strafrechtelijk zaak tegen oud-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) Robert van Trikt.

Atualizado há

- Publicidade -

Het Openbaar Ministerie (OM) wilt de minister van Financiën strafrechtelijk vervolgen in deze zaak tegen oud-governor van CBvS, Van Trikt. Van Trikt wordt beschuldigd van onder meer money laundering, overfacturering van aangekochte auto’s en het sluiten van wurgcontracten voor enkele miljoenen euro’s met het Belgische bedrijf Clairfield en zijn eigen bedrijf Orion.

Om de minister te kunnen vervolgen heeft Procureur-generaal Roy Baidjnath-Panday een verzoek aan de voorzitter van De Nationale Assemblee gericht om de bewindsman formeel in staat van beschuldiging te stellen. De vordering is vergezeld van een opgave bevattende een feitelijke omschrijving van de misdrijven, waarvan de minister wordt verdacht alsmede van de wettelijke bepalingen waarbij deze misdrijven strafbaar zijn gesteld. Het besuit van het parlement op de vordering wordt door het Openbaar Ministerie afgewacht in verband met de instelling van de vordering tot gerechtelijk vooronderzoek bij de rechter-commissaris.

President Desi Bouterse is schriftelijk ook op de hoogte gesteld van de ingestelde vordering laat het OM weten.

- Publicidade -

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: