spot_img
spot_img

HI&T wil hamsteren tegen gaan

Atualizado há

- Publicidade -

Om hamsteren en prijsopdrijving tegen te gaan zal het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme (HI&T) wekelijks een onderhoud hebben met de importeurs, groothandelaren, tussenhandelaren, leveranciers, producenten en winkeliers om de voorraden van strategische goederen bij te houden.

Er wordt gevraagd een verkoopbeperking van 5 aan te houden voor strategische items geeft minister Stephen Tsang van HI&T te kennen tijdens de Covid-19 update persconferentie. De voorraden zullen dagelijks worden gemonitord en indien er sprake is van tekorten, zullen er gepaste maatregelen worden getroffen zegt hij.

Er worden volgens de minister van Handel, Industrie en Toerisme gesprekken gevoerd met ondernemers om zoveel mogelijk hun winkels open te houden, zodat de bevolking de mogelijkheid behoudt om gemakkelijk haar inkopen te kunnen doen. Daarnaast worden mogelijkheden uitgewerkt met de winkeliers om diensten aan te bieden voor het online inkopen doen of middels whatsapp.

De bewindsman drukt de samenleving op het hart om niet in paniek te gaan inkopen. “De cargovluchten en cargoschepen kunnen vrij binnenkomen en de bevoorrading is niet in gevaar. Er hoeft geen schaarste en prijsopdrijving te ontstaan, indien wij met zijn allen de rust bewaren”, aldus Tsang.

Foto: LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: