Met het publiceren van de prijzen wilt men het  kenbaar maken aan de samenleving, zodat prijsopdrijving wordt voorkomen. Met de leveranciers en importeurs lopen er afspraken dat zij de consumentenprijzen doorsturen naar het ministerie. Hij erkent dat de prijzen hoog zijn, maar dat zijn ministerie dagelijks gesprekken heeft om dit onder controle te brengen.

Het ministerie heeft geconstateerd dat de prijsstijgingen niet van de winkeliers komen, maar van leveranciers en tussenhandelaren. De bewindsman zegt dat er veel klachten worden ontvangen van winkeliers over klanten die agressief reageren vanwege de lockdown maatregelen en hoge prijzen.

Publicidade

Minister Tsang kondigt ook aan dat de Economische Controle Dienst (ECD) streng gaat optreden bij prijsopdrijving. “We gaan niet toestaan dat mensen misbruik maken van de situatie.” Klachten van prijsopdrijving kunnen worden doorgeven op het verkorte nummer 1940 van de ECD of via whatsapp 8530915.

Minister Tsang verzoekt de samenleving ook het hamsteren van goederen na te laten, omdat dit tot schaarste leidt met ook prijsopdrijving als gevolg. De bewindsman merkt op dat bij de eerste lockdown maatregelen men massaal toiletpapier ging inkopen, maar dat er nu een rush op kookgas lijkt te zijn.

Foto: Archief LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar