spot_img
spot_img

HI&T informeert Centrale Markt verkopers over uitbanning styrofoam

Atualizado há

- Publicidade -

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) heeft dinsdag de marktverkopers van de Centrale Markt Paramaribo geïnformeerd over de uitbanning van styrofoam binnen de horecasector.

Per 1 november 2019 geldt er een gebruiksverbod voor styrofoam binnen deze sector. Marktmeester John Lecton zegt zijn volledige medewerking te verlenen en de marktventers aan te schrijven over deze maatregel. De marktverkopers met name de eethuizen zijn reeds in een vroeg stadium op de hoogte gesteld van deze maatregel.

Waarnemend onderdirecteur Vincent Fernandes van het onderdirectoraat Marktbeheersing, heeft tijdens een gesprek met de marktmeester aangegeven, dat er in de afgelopen periode gesprekken gevoerd zijn met producenten en importeurs van verpakkingsmateriaal, voordat het gebruiksverbod werd ingesteld. Producenten en importeurs staan volledig achter het besluit van het ministerie voor het gebruiksverbod op styrofoam.

- Publicidade -

De marktventers hebben positief gereageerd op het bezoek van de medewerkers van Handel, Industrie en Toerisme. Enkele marktventers hebben reeds composteerbaar en biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen ingekocht. Deze producten zijn ook al te koop op de markt.

De import en het gebruik van styrofoam, die niet direct voor consumptieve doeleinden bestemd is, waarbij de kans op verhitting miniem of niet aanwezig is en ook nog gebruiksbestendig is, is nog toegestaan. Daarbij moet worden gedacht aan producten zoals de styrofoamkoelboxen voor de koeling van groenten, fruit en vis en trays ten behoeve van de productie en export.

In de afgelopen week heeft Minister Stephen Tsang van HI&T heeft samen met deskundigen van het ministerie van Volksgezondheid en het NIMOS de samenleving via een persconferentie, op 24 oktober 2019, geïnformeerd over de uitbanning van single use-producten.

In de komende periode zal het ministerie de bewustwordingscampagne intensiveren.

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: