Gardelito Hew A Kee, de niet residerende ambassadeur voor Suriname in Servië, heeft zijn geloofsbrieven overhandigd aan de president van de Republiek Servië, Aleksandar Vučić. Dit gebeurde op dinsdag. Het staatshoofd heeft in totaal van 16 ambassadeurs geloofsbrieven in ontvangst genomen.

Ambassadeur Hew A Kee is op 10 april door president Desiré Delano Bouterse beëdigd. Hij is geen onbekende binnen de bilaterale samenwerking tussen Suriname en Servië. Als coördinator van het e-government programma is hij reeds geruime tijd betrokken bij projecten tussen de beide landen. Hew A Kee zal zich verder inzetten voor het verstevigen van de handel tussen de twee landen en beloofde zich ook sterk te zullen maken voor de toerisme sector.

President Vučić sprak met de ambassadeurs over de bilaterale samenwerking, de buitenlandse beleidsprioriteiten van Servië, de situatie in de regio en internationale betrekkingen.

Kitty Sweeb heeft eveneens vorig week haar geloofsbrieven aangeboden aan de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres. Sweeb is Surinames permanente vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties in New York. Zij volgt ambassadeur Henry MacDonald op.

Sweeb was sinds 2011 de plaatsvervangende permanente vertegenwoordiger bij het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York. In haar nieuwe formele rol zal zij leidinggeven aan Surinames missie en het buitenlands beleid helpen uitdragen in de belangrijkste politieke multilaterale organisatie en haar subsidiaire organen, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Foto: NII

Comentar

Comentar