Er is een helikopter ontdekt door inheemsen diep in het oerwoud nabij de Braziliaanse grens. Met uitzondering van een kapotte rotor is het toestel ongedeerd. Van de bemanning ontbreekt elk spoor.

Dit bericht bereikte Paramaribo maandagochtend. Jerry Slijngard, hoofd van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), is bekend met deze informatie. Echter kan hij nog niet bevestigen of het gaat om betrouwbare informatie nog minder dat het wel dan niet gaat om de vermiste helikopter van vliegmaatschappij Hi Jet die een maand geleden verdween toen het onderweg was van Boven-Suriname naar Paramaribo. Piloot Donovan van Embricqs en technicus Ryando Kertodikromo worden sindsdien vermist.

Publicidade

Indien het ontdekte toestel daadwerkelijk de vermiste helikopter van Hi Jet betreft is de kans groot dat het tweetal nog in leven is en zich beweegt uit het maagdelijk bos richting de savanne waar het een open vlakte is. Volgens personen dichtbij de vermiste mannen hebben zij basiskennis van overleven onder harde omstandigheden.

Slijngard zegt dat er een onderzoek is ingesteld en zodra er meer informatie beschikbaar is dit gedeeld zal worden met de gemeenschap.

Comentar

Comentar