De actiegroep binnen Pertjajah Luhur (PL) onder leiding van Raymond Sapoen blijft in de partij. Dit maakten Sapoen en aanhang eerder deze week bekend tijdens een persconferentie in het Marriot Hotel.

Het doel van de groep is om hervormingen te brengen binnen de partij waarbij er jonge en nieuwe leiderschap komt. Daarin is opgenomen dat voorzitter Paul Somohardjo een stap terug zal moeten doen. Dit was voor de verkiezingen besproken binnen de partij. Na de stembusgang zou voorzitter Somohardjo een andere toon aanslaan en dat beviel Sapoen en grote delen binnen de partij niet.

Vandaar dat is besloten om een actiegroep op te zetten om de interne strijd op gang te brengen. Volgens Sapoen is het nooit de bedoeling geweest om uit de partij te stappen. Hoewel het voornemen is om een aparte fractie te vormen in De Nationale Assemblee (DNA) en wel binnen de coalitie blijft de groep volgens Sapoen nog onderdeel van PL. Hij heeft dan ook moeite met de anti propaganda dat er gevoerd wordt tegen hem en de overige partijleden die gaan voor vernieuwing en hervorming binnen de PL.

Comentar

Comentar