Tijdens een televisietoespraak liet Desi Bouterse, de president van Suriname, weten dat het opschorten van de partiele lockdown maatregelen op 24 en 25 mei niet geldt voor de grensgebieden. Bewegingen aan de Surinaamse zijde via de rivier en over land zullen wel worden toegestaan. De checkpoints op de strategische posities blijven gehandhaafd. Hij doet een beroep op de mensen om verdachte gevallen te rapporteren de autoriteiten.

Bouterse geeft verder aan dat de afgelopen week er door het Covid-team gesprekken zijn gevoerd met de diverse sectoren. De gewijzigde richtlijnen worden door het Nationaal Covid-19 Management Team toegelicht. Vanaf 26 mei 11 uur ’s avonds gaat Suriname omwille van de gezondheid, weer terug naar de partiële lockdown situatie.

Publicidade

De president geeft aan dat ondanks de getroffen maatregelen zich toch één nieuwe, actieve importcase van Covid-19 heeft kunnen voordoen in het land. De veiligheids- en gezondheidsautoriteiten geven echter de verzekering dat de situatie beheersbaar is.

De afgelopen weken is de regering continu bezig geweest om te garanderen dat deze verkiezingen doorgang kunnen vinden, en wel op maandag 25 mei. Dit jaar valt de verkiezingsdag samen met Ied-Ul-Fitr, maandag zal dan ook gelijkgesteld zijn aan de zondag. Alle stemgerechtigden die zich op maandag 25 mei in Suriname in quarantaine bevinden, zullen dan ook in de gelegenheid gesteld worden om hun stem uit te brengen.

Foto: Archief LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar