Vijf goudzoekers zijn aangehouden geworden voor het illegaal mijnen in de mijn van Grassalco.

Publicidade

De goudzoekers E.R. (46), R.M. (30), L.P. (33), J.T. (15) en D.M. (16) zijn op 5 oktober door bewakers en militairen in de mijn van Grassalco in de omgeving van Maripaston aangehouden, waarna zij werden overgedragen aan de politie van Zanderij. De bewakers van Grassalco hadden op die bewuste dag door dat ongeveer negen mannen bezig waren te werken in de mijn, zonder daarvoor toestemming te hebben verkregen.

Met assistentie van de militairen gingen zij over tot de aanhouding van de manspersonen, van wie vier waren gevlucht. Het gelukte de bewakers en de militairen om de vijf voornoemde manspersonen aan te houden. Er werd op hun aangetroffen ruw goud, een waterpomp met bij behorende accessoires en een bromfiets en in beslag genomen. Zij werden met hun goederen overgedragen aan de politie van Zanderij, waarna zij werden voorgeleid.

Na gepleegde afstemming met het Openbaar Ministerie zijn E.R., R.M en L.P. ter zake overtreding Wet economische delicten in verzekering gesteld, terwijl de twee jeugdige verdachten J.T. en D.M. na verhoor zijn heengezonden.

Comentar

Comentar