De aaistenten zijn mogelijk contact gekomen met een positief geteste Covid-19 patiënt van Frans-Guyana. De polikliniek Gonini is daarom tot nader order gesloten. Naar aanleiding van de recente positieve Covid-19 gevallen dichtbij het grensgebied in het Oosten van Suriname, is MZ genoodzaakt haar dienstverlening in dit gebied tijdelijk aan te passen. De poliklinieken in Oost Suriname zijn per heden en tot nader order alleen voor prenatale zorg en spoedgevallen beschikbaar.

Bekijk ook:

Publicidade

Voor alle andere diensten moet er telefonisch contact opgenomen worden met de poliklinieken. Het betreft de poliklinieken Cottica, Agaigoni, Stoelmanseiland, Apoema, Nason, Langatabiki, Gakaba, Godoholo, Drietabbetje, Karmel en Kawemhakan.

De MZ  verzoekt vooral de gemeenschap in het voornoemd gebied om zoveel als mogelijk thuis en of in het dorp te blijven. “Dus reis niet af van en naar de buurlanden en de anderen districten in Suriname”, is het advies van MZ. Wij verzoeken ook de mensen (familieleden en dorpsgenoten) die in Paramaribo vertoeven, niet naar het binnenland af te reizen. Ze attendeert de mensen om sociale afstand te houden en de handen regelmatig te wassen.

Foto: MZ

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar