spot_img
spot_img

Geweld tegen vrouwen ook onder de Braziliaanse gemeenschap in Suriname

Atualizado há

- Publicidade -

Ambassadeur Laudemar Aguiar van Brazilië zegt in gesprek met LPM news dat geweld tegen vrouwen ook onder de Braziliaanse gemeenschap voorkomt. Met het oog hierop werd er begin deze week in restaurant Olé een presentatie gegeven voor de Braziliaanse gemeenschap in Suriname.

Carla Amaral Barros

Aguiar zegt dat geweld tegen vrouwen gepleegd wordt door vreemdelingen, partners, echtgenoten of een familie lid. De inleider die avond was psycholoog Carla Amaral Barros. Zij woont en werkt in Japan. Barros zegt dat geweld tegen vrouwen niet alleen fysiek of sexueel ge aard hoeft te zijn maar ook geestelijk. Geestelijk geweld kan zijn het beledigen in bijzijn van anderen, het afpakken van haar geld en het bewaren van haar reisdocumenten.

Margo Bean

Margo Bean, directeur van stichting Stop Geweld tegen Vrouwen, was ook aanwezig tijdens de presentatie. Zij zegt dat het feit dat bepaalde buitenlanders illegaal in het land zijn ook maakt dat de aangifte bij de politie en Spoed Eisende Hulp niet vlot.

- Publicidade -

Aguiar geeft verder aan dat in Brazilië sinds 2006 ‘lei 11.340 is aangenomen. Dit heeft als resultaat dat huiselijk geweld met 10% verminderd is in Brazilië. De straffen zijn ook verhoogd en ook al wil een slachtoffer een klacht achteraf intrekken is dat niet mogelijk. In Suriname is er een wet Bestrijding Huiselijk geweld die vanaf 2009 in het leven is geroepen.

Met de presentatie wil de ambassade de vrouwen in het byzonder de Braziliaanse vrouw van haar rechten bewust maken. Er is altijd hulp dus ze hoeft niet in de geweld situatie te blijven, aldus Aguiar.

Foto: CCBSUR

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: