De Gemeente Rogate der EBGS houdt in verband met haar 20 jarig bestaan een gezondheidsdag op zaterdag. Tijdens de gezondheidsdag zal er voorlichting en informatie worden verstrekt. Het betreft informatie over onderander kanker waaronder prostaat en baarmoderhalskanker. Er zal advies over voeding worden gegeven zoals hoe om te gaan met voedingsbeperkingen, gezonde voeding keuzes en het gevaar van dik zijn. De gezondheidsdag wordt gehouden op de Tourtonne All Star Sport Centrum aan de Harry Jong Loystraat.

Het gezondheidsdag wordt gekoppelt aan een gezondheidsloop. De Lions Club Paramaribo South doet ook mee aan deze activiteit door gezondheidsinformatie over diabetes 2 te verstrekken aan voornamelijk kinderen geeft Marketing Communication Chair person, Winston Makhanlal in gesprek met LPM news te kennen. Kinderen worden gewogen en gemeten om zo de BMI te berekenen. Aan de hand daarvan zal worden aangegeven als de kinderen overgewicht, goed of onder gewicht zijn. Makhanlal legt uit dat diabetes een van de voornaamste doodsoorzaken is in de wereld. Ook is te merken dat diabetes al op jong leeftijd voorkomt bij personen. Vandaar dat voorlichting vanaf jongs af moet beginnen. De kinderen krijgen na het wegen en meten een gezonde snack mee.

Naast de Lions Club zal de oogpoli ook aanwezig zijn waar personen terecht kunnen voor een onderzoek naar gezonde ogen en helder zicht. Stichting Lobi zal informatie verstrekken over baarmoederhalskanker, seksualiteit en aids. Andere organisaties die ook aanwezig zullen zijn: het Rode Kruis, One Stop Shop, Tropical Clinic, de Prostaat Kanker Stichting. De dag start om 08.00 uur. De wandelloop start om 16.30 uur.

 

Comentar

Comentar