Man measuring blood sugar with glucose meter

In Suriname zijn tot zover bekend bij het ministerie van Volksgezondheid geen verontreinigde metformine tabletten aanwezig. De afgelopen maanden is er een groot Europees onderzoek geweest naar verontreiniging van metformine, een medicijn dat vaak wordt gebruikt door patiënten met diabetes type 2. Het gaat om een aantal batches van de merken Centrafarm, Consilient Health en TEVA.

Het ministerie geeft aan dat echter raadzaam is dat de mensen die vanuit Nederland hun medicijnen verkrijgen, controleren of deze geneesmiddelen op de lijst die door de Nederlandse inspectie is gepubliceerd. Deze mededeling doet het ministerie naar aanleiding van het bericht, waarin aangegeven is dat metformine 500mg tabletten gefabriceerd door bepaalde fabrikanten zijn teruggeroepen.

Publicidade

Indien deze medicijnen wel op de lijst voorkomen, zullen de ontvangers een nieuw recept moeten aanvragen bij de arts om bij de apotheek een ander merk metformine te kunnen halen of zullen zij voor verdere instructies contact moeten opnemen met hun apotheken in Nederland.

Comentar

Comentar