spot_img
spot_img

Feestelijke verwelkoming Copa Airlines in Suriname

Atualizado há

- Publicidade -

Het vliegtuig van Copa Airlines landde zaterdag 6 juli om 15.25 uur, 20 minuten eerder dan was gepland, op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. De ministers van Handel, Industrie en Toerisme (HI & T), Stephan Tsang en Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT & C), Vijay Chotkan, stapten als eerst uit het vliegtuig gevolgd door het directieteam van Copa Airlines.

Bernardo Ordás van Copa Airlines zei in eerste reactie dat gekozen is om Suriname op te nemen in het netwerk van zijn bedrijf, vanwege de mogelijkheden die er zijn. Er wordt met de samenwerking volgens hem een brug gebouwd om zaken te doen, families en vrienden te bezoeken, alsook om de beide landen en de regio beter te leren kennen. Ordás somde de kracht van Copa Airlines op waaruit blijkt welke voordelen het netwerk te bieden heeft. Het komt neer op kortere vliegtijden welke zeer belangrijk is binnen de luchtvaart. Ordás die eerder al twee keren naar Suriname kwam, had 12-24 uur nodig om voet aan wal te zetten. Met de inaugurele vlucht duurde het slechts 4 uren.

Copa Airlines heeft zich jaren lang gefocust op het verbeteren van de verbindingen binnen de America’s. Hij bedankte de Surinaamse overheid en overige partners die de samenwerking mogelijk hebben gemaakt. Hij sprak ook waardering uit voor de wijze waarop het toestel en bemanning op feestelijke wijze werden ontvangen.

- Publicidade -

Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT & C) Vijay Chotkan geeft te kennen dat met de komst van de Panamese luchtvaartgigant is het niet de bedoeling dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zich bedreigd moet voelen. De samenwerking is gestoeld op een win, win situatie. Wat de lokale maatschappij wel moet doen is werken aan de kwaliteit en de service om de marktpositie die ze toen had te verbeteren, vindt de minister. De SLM blijft de trots van Suriname en de regering zal er alles aan doen om die noodzakelijke ondersteuning te bieden, aldus de bewindsman. Momenteel zijn regering, directie en de Raad van Commissarissen binnen het bedrijf bezig om een Boeing toestel binnen te halen, omdat uit studie is gebleken dat het nieuwe toestel voor een betere positie zal zorgen voor de SLM. Het ziet er goed uit, verzekert de minister.

Met de komst van Copa Airlines profiteert Suriname van de vele voordelen op het gebied van de luchtvaartsector. Behalve dat de Panamese vliegmaatschappij een uitgebreide vloot heeft, heeft ze als policy om altijd op tijd te vertrekken naar een bestemming hetgeen ook wordt waargemaakt. Voor zakenlui en de vakantieganger die naar de regio moeten betekent dit een grote opluchting. Het land profiteert ook van inkomsten, doordat er meer toeristen het land binnenstromen en geld zullen uitgeven. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) pikt ook een graantje mee als het gaat om ground handeling, catering en onderhoud.

Foto: JAP International Airport

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: