spot_img
spot_img

Exclusief: Drugsdealer die Surinaamse paspoort gebruikte en zijn eigen dood door Covid-19 vervalste, woonde in een huis ter waarde van US$ 13 miljoen in Spanje

LPM News probeert samen met de Surinaamse autoriteiten na te gaan als de autoriteiten een onderzoek in voortgang heeft

Atualizado há

- Publicidade -

Voormalig militair politie Sérgio Roberto de Carvalho, 62, meer bekend als majoor Carvalho, deed alsof hij aan het corona virus was overleden. Dit deed hij om de politie en justitie van verschillende landen te ontwijken die op zoek zijn naar hem. Hij gebruikte de naam Paul Wouters, een in Guyana geboren man met een Surinaams paspoort. Dit werd onthuld in een rapport van Rede Globo’s “Fantástico”, het grootste nationale elektronische tijdschrift in Brazilië welke op 24 januari verscheen.

Volgens het rapport leefde hij een luxeleven in Marbella, in het provincie Malaga, de mooiste en beroemdste badplaats in Andalusië, Spanje. De Carvalho zou de CEO zijn van een criminele multinational die jaarlijks 45 ton cocaïne naar Europa verscheepte via de havens van Antwerpen, Rotterdam en Hamburg. Met hulp van Belgische handlangers wist hij te ontsnappen aan de politie

Tijdens een internationaal gecoördineerde actie van de politie in Brazilië, België, Portugal, Spanje, Nederland én Dubai werden bijna 200 huiszoekingen werden verricht en in totaal 45 verdachten in de boeien geslagen.

- Publicidade -
Paul Wouter, traficante do Brasil que usava identidade do Suriname

Carvalho woonde in een huis ter waarde van 2,2 miljoen euro. Hij had ook twee appartementen in Lissabon, de hoofdstad van Portugal, en een bedrijf in Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten. De majoor gaf leiding aan zes criminele takken. De belangrijkste was in de regio São José do Rio Preto (SP), welke verantwoordelijk is voor het transport van drugs met vliegtuigen en via luchttransport.

Sílvio Berri Júnior, de chef van Carvalho’s piloten, is een van de gearresteerden tijdens internationaal gecoördineerde actie genaamd ‘Enterprise’. Volgens het Fantástico-rapport heeft de criminele organisatie sinds 2017 45 ton cocaïne gesmokkeld. De drugstransporten worden geschat op R$ 2,25 miljard. Drugs werd verzonden via de havens van Paranaguá (PR), Santos (SP) en andere steden in het zuiden en noordoosten van Brazilië.

Ruim 12 miljoen euro in garage gevonden

Voordat de drugsdealer uit Lissabon vluchtte, kon hij niet meer dan 12 miljoen euro meenemen, die in een busje zaten. Hij verliet Portugal door gebruik te maken van een van zijn 37 vliegtuigen. LPM News redactie probeert contact op te nemen met de autoriteiten in Suriname om erachter te komen als er een onderzoek loopt in het land naar deze internationale drugsdealer die zijn operaties overal heeft.

Betrekkingen met Suriname

Tot dusver hebben Braziliaanse media noch Europese media melding gemaakt van enige betrokkenheid van Suriname met deze drugsmagnaat. De media geven ook geen commentaar op de vraag of hij al in het land is geweest of als hij enige tak van zijn operatie uitvoert in Paramaribo.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: