spot_img
spot_img

EU Celac meeting over drugsbestrijding afgesloten

Atualizado há

- Publicidade -

De Paramaribo Outcome Document is per census aangenomen tijdens de 21e High Level Meeting van de Europese Unie, Latijns-Amerika en de Caribische Staten (EU Celac) over drugsbestrijding. Vrijdag vond de afsluiting van de meeting plaats en daar is toen kenbaar gemaakt dat de outcome document voortgevloeid na intensieve discussies en inzet van de participanten. 35 landen hebben het document getekend waarin de nodige richtlijnen zijn vervat  met betrekking tot de strijd tegen de illegale drugshandel en drugsgerelateerde criminaliteit.

Vicepresident Ashwin Adhin die de aanwezigen toesprak gaf te kennen dat terwijl gewerkt wordt aan het tegengaan van de illegale drugshandel en drugsgerelateerde criminaliteit, moet de aandacht ook besteedt worden aan de mogelijkheden van het planten, produceren en exporteren van medicinale drugs soorten. Hij gaf aan van overtuigd te zijn dat de ontwikkeling van medicinale drugs grote mogelijkheden biedt voor kleine landen zoals Suriname.

Tijdens de 21e High Level Meeting van de Europese Unie (EU) en de Community of Latin American and Caribbean States (Celac) over drugsbestrijding is er gesproken geworden over het telen va  coca platen. Sommige landen telen cocabladeren speciaal voor de farmaceutische sector. Ook maakt hij duidelijk dat de overheid drugsbestrijding hoog op haar agenda heeft. Zo wordt eraan gewerkt om een aantal zaken in place te hebben.

- Publicidade -

‘The 21st High Level Meeting of the Celac-EU Coordination and Cooperation Mechanism on Drugs’, had als thema ‘Towards a Sustainable Approach.’ Het ging allemaal om openheid van zaken, het delen van informatie en uitwisselen van nieuw opgedane kennis.

De EU-Celac meeting wordt volgend jaar in Kroatië gehouden.

Foto: LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: