spot_img
spot_img

Er is een tekort aan veeteeltdeskundigen

Atualizado há

- Publicidade -

Er heerst momenteel en tekort aan veeteeltdeskundigen. Om dit tekort weg te werken heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een aantal LVV-medewerkers in de gelegenheid gesteld ook de studie Animal Production & Health Technology op het Polytechnic College Suriname (PTC) te volgen.

Een groep van 17 studenten, waaronder elf (11) LVV-medewerkers, heeft op 2 augustus een veldbezoek gebracht aan het visbedrijf Suri Fish Farm N.V. te Stolkertsijver in het district Commewijne. Dit geschiedde onder leiding van praktijkbegeleider Deepak Budhoo, tevens waarnemend hoofd Aquacultuur van LVV. Het bezoek stond in het teken van het praktisch gedeelte van het vak Aquaculture Production and Management van de voormelde studierichting en had als doel het theoretische gedeelte terug te zien in de praktijk. De studenten studeren uiteindelijk af als Animal Production and Health Technician (APHT).

Dat ook LVV’ers deze studie doen, heeft te maken met het gegeven dat Suriname al jarenlang een groot tekort heeft aan veeteeltdeskundigen. Deze zijn breed opgeleide personen die met de benodigde veterinaire zorg, voorlichting voor volksgezondheid én over veeteelt hun bijdrage leveren aan het veeteeltbeleid in het land. De veeteeltdeskundige beschikt over voldoende kennis, inzicht, vaardigheden en attitudes alsook specifieke taken met daaraan gekoppelde verantwoordelijkheden. Dit alles in het streven de veeteeltsector op een hoger niveau te brengen.

- Publicidade -

Bij Suri-Fish Farm N.V. hebben de studenten kunnen zien waarop ze moeten letten bij het kweken en vangen van vis alsook hoe de verschillende typen zwampen worden onderhouden. Het praktijkgedeelte wordt komende week gecontinueerd met een veldbezoek aan plantage Rust en Werk, waar zij kunnen meemaken hoe daar aan aquacultuur wordt gedaan. Minister Parmessar heeft bij zijn aantreden op het ministerie aangekondigd te zullen werken aan kadervorming. Hiervoor zal continue de scholing en bijscholing van het personeel worden aangepakt. Met het PTC heeft minister Pamessar werkafspraken om zoveel als mogelijk gekwalificeerd kader te leveren. Het ministerie is een uitdaging op zichzelf, maar met de juiste mensen on board kunnen wij mooie ontwikkelingen brengen voor Suriname.

Foto: NII

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: