spot_img
spot_img

Emile Wijntuin krijgt pauselijke onderscheiding

Weduwe Wijntuin neemt onderscheiding in ontvangst.

Atualizado há

- Publicidade -

De wijlen Emile Wijntuin heeft een pauselijke onderscheiding ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ gehad op voordracht van Bisdom Paramaribo. Deze een pauselijke onderscheiding wordt gegeven voor bewezen diensten aan de Rooms-Katholieke Kerk of het rooms-katholieke geloof. Wintuin was een politicus en oud-parlementsvoorzitter. De weduwe van Wijntuin nam de onderscheiding in ontvangt in de Kathedrale Basiliek van Sint Petrus en Paulus.

Karel Choenie, bisschop van Paramaribo, zegt dat ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ voor de kerk en de paus betekent. Choenie geeft aan dat Wijntuin zijn geheel leven verdienstelijk heeft gemaakt voor de kerk, de paus, Coronie, voor Suriname en de democratie in de wereld. Als kleine jongen wilde hij al misdienaar worden. Dat mocht in de goede oude maar strenge tijd niet omdat zijn ouders niet getrouwd waren. Omdat hij dicht bij het altaar wilde zijn, werd hij koorzanger.

Hij heeft verschillende diensten verricht binnen het RK gemeenschap. Wijntuin is door de Nederlandse staat onderscheiden als officier in de orde van de oranje Nassau, ridder in de orde van de Nederlandse leeuw, Grootkruis in de orde van oranje Nassau.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: