spot_img
spot_img

Einde vaste maand Moslims

Atualizado há

Voor meer dan 1 miljard moslims breekt vrijdag het einde van de vaste maand Ramadan aan.

Ook in Suriname, dat procentueel de meeste moslims op het westelijk heeft, zal een goed deel van de bevolking de heilige maand afsluiten. Dit vindt plaats door enkele plechtigheden op het Onafhankelijkheidsplein rond zes uur ’s morgens. Daarna is het feesten geblazen in familiekring met lekker eten en drinken.

De moslims hebben een maand lang zich tussen zonsopkomst en zonsondergang onthouden van voedsel. Ook hebben zij zich onthouden van alle aardse behoeften zoals seks, boosheid en ongepaste taal.

Edmund LeilesMinister Edmund Leiles van Binnenlandse Zaken stond in een officiële toespraak aan de natie stil bij het doel en de kenmerk van de vaste maand. Hij riep de samenleving op om verdraagzaam tegenover elkaar te zijn en zich te blijven inzetten voor de ontwikkeling van Suriname.

Het einde van de Ramadan is een nationale feestdag in Suriname en staat bekend als Iedul Fitr.

Het verhaal achter de Ramadan is dat God de overleden voorouders van de moslims voor een maand terug naar de aarde stuurt om wat tijd met hen door te brengen. De moslim kan dichtbij hen komen op spiritueel niveau door zichzelf rein te houden middels gebed, onthouding en offer.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: