Ayerim Yesenia Flores Riva, de nieuwe residerende ambassadeur van de Bolivariaanse Republiek Venezuela in Suriname heeft een werkbezoek gebracht aan minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij, LVV. Tijdens de gevoerde gesprekken kwamen onder andere aan de orde de verscheping van rijst naar Venezuela.

Er is overeengekomen de eerste verscheping vanuit de haven van Nickerie plaats te doen vinden, en de overige verschepingen vanuit de haven van Paramaribo. Dit is overeengekomen omdat vanuit Nickerie per keer slechts 2500 ton verscheept kan worden en vanuit Paramaribo 6500 ton per keer in containers.

Het bezoek vond plaats op woensdag op het LVV-departement. De nieuwe ambassadeur is bekend met zowel de bilaterale als multilaterale zaken tussen Venezuela en Suriname. Ambassadeur Flores Riva heeft eerder gesprekken gevoerd met minister Parmessar betreffende onder andere de rijst export vanuit Suriname naar Venezuela en de import van ureum naar Suriname.

Publicidade

In haar huidige hoedanigheid zijn de besprekingen met de minister wederom opgepakt in aanwezigheid van een juridisch team van LVV, de onderdirecteur van het onderdirectoraat Landbouw Ashween Ramdhin, een afgevaardigde van het ministerie van Buitenlandse Zaken, adviseur van de president betreffende de rijstsector Soeresh Algoe en rijstverwerker en exporteur Bhagwatpersad Ramadhin.

Ook werden de bijkomstige acties betreffende de verscheping besproken die, naar tevredenheid van beide partijen, kostenbesparend kunnen werken. Er zijn echter wel enkele juridische zaken die nader bekeken zullen worden alvorens tot actie over te gaan. De komende tijd zullen er meerdere ontmoetingen plaatsvinden tussen de bewindsman en de Venezolaanse ambassadeur om zaken betreffende de rijstexporten en de ureum importen in goede banen te leiden naar tevredenheid van beide landen.

Foto: LVV

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar