De eerste fase van het plaatsen van het draadloos internet op de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) is een feit. De geïnstalleerde apparatuur die de AdeKUS reeds had is hierbij gebruikt, terwijl Telesur apparatuur en bandbreedte heeft geschonken aan de AdeKUS.
Om de kosten beperkt te houden en de middelen efficiënt aan te wenden, zal de voorziening slechts in onder andere collegezalen, gangen bij collegezalen, bibliotheken, kantine of eetgelegenheden en studie/discussie/vergaderruimtes op de campussen van de AdeKUS (Leysweg en Kernkampweg) beschikbaar zijn. Tevens zal er een speciaal Wifi Café ingericht worden op de Leysweg Campus.
In de komende weken zal aan studenten worden gevraagd om een enquêteformulier in te vullen ter evaluatie. Dit ter verbetering van de WiFi- verbinding. Bij fase 2 zal de oude apparatuur vervangen worden en zullen er meer access points voor Wifi hotspots worden aangelegd. Getracht wordt om april 2015, 90-100% van alle strategische locaties van Wifi voor studenten voorzien te hebben.

 

Publicidade

Volgens het AdeKUS bestuur heeft de studenten Wifi dekking nu reeds een voldoende spreiding op beide campussen. Uit metingen is duidelijk gebleken dat het aantal gebruikers en de gebruikte bandbreedte toeneemt.

 

Comentar

Comentar