Chan Santokhi — Foto: Luiz Paulo
Publicidade

Regeringsfunctionarissen, gewezen regeringsfunctionarissen, DNA-leden, gewezen DNA-leden en hogere-inkomensgroepen zullen niet in aanmerking komen voor een eenmalige netto-uitkering van SRD 300. Slechts de kwetsbare inkomensgroepen binnen de overheid en andere doelgroepen zullen in aanmerking komen voor de door de regering aangekondigde uitkering. Dit gaf president Chan Santokhi te kennen in het parlement in de eerste ronde van de begrotingsbehandeling.

De regering heeft besloten deze uitkering te geven in het kader van de armoedebestrijding. Het staatshoofd zegt dat de regering voor deze uitkering ruimte heeft kunnen creëren door een strak prudent beleid omtrent de overheidsfinanciën. Volgens het staatshoofd heeft het volk het zeer zwaar vanwege de financiële crisis en de Covid-19 pandemie. De regering wil de samenleving tegemoetkomen en heeft daarom in de regeringsraadvergadering van 5 november goedgekeurd om eenmalig, in de maanden november en december 2020 een uitkering van netto SRD 300 uit te keren aan de gemeenschap.

Publicidade

President Santokhi merkt op dat er enorme armoede heerst binnen de samenleving. De regering wil voor al haar burgers gelijke kansen zodat iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om zich te ontwikkelen. Om dat te kunnen realiseren, zal zij de armoede binnen de samenleving moeten bestrijden. Dat is waarom ook het armoedevraagstuk een prioriteitsgebied is in de urgentiefase.

Comentar

Comentar