spot_img
spot_img

Eenmalige uitkering SRD 300 niet voor eenieder

Uitkering wordt gegeven in november en december

Atualizado há

- Publicidade -

Regeringsfunctionarissen, gewezen regeringsfunctionarissen, DNA-leden, gewezen DNA-leden en hogere-inkomensgroepen zullen niet in aanmerking komen voor een eenmalige netto-uitkering van SRD 300. Slechts de kwetsbare inkomensgroepen binnen de overheid en andere doelgroepen zullen in aanmerking komen voor de door de regering aangekondigde uitkering. Dit gaf president Chan Santokhi te kennen in het parlement in de eerste ronde van de begrotingsbehandeling.

De regering heeft besloten deze uitkering te geven in het kader van de armoedebestrijding. Het staatshoofd zegt dat de regering voor deze uitkering ruimte heeft kunnen creëren door een strak prudent beleid omtrent de overheidsfinanciën. Volgens het staatshoofd heeft het volk het zeer zwaar vanwege de financiële crisis en de Covid-19 pandemie. De regering wil de samenleving tegemoetkomen en heeft daarom in de regeringsraadvergadering van 5 november goedgekeurd om eenmalig, in de maanden november en december 2020 een uitkering van netto SRD 300 uit te keren aan de gemeenschap.

President Santokhi merkt op dat er enorme armoede heerst binnen de samenleving. De regering wil voor al haar burgers gelijke kansen zodat iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om zich te ontwikkelen. Om dat te kunnen realiseren, zal zij de armoede binnen de samenleving moeten bestrijden. Dat is waarom ook het armoedevraagstuk een prioriteitsgebied is in de urgentiefase.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: