spot_img
spot_img

Een overzicht van Covid-19 in Suriname; een maand na het eerste positief geval

Grenssluiting en veiligheidsmaatregelen werden binnen een korte tijd doorgevoerd.

Atualizado há

- Publicidade -

Landen als Brazilië hebben te doen met een groeiden curve van Covid-19 met meer dan 24 duizend bevestigde gevallen tot en met dinsdag 14 oktober en een gemiddelde van meer dan duizend positieve resultaten in de afgelopen week. Tegen deze achtergrond als gekeken wordt naar Suriname, heeft die haar eerste geval een maand geleden genoteerd en sinds 31 maart zijn officieel tien patiënten gediagnoseerd met het virus. Daarvan is 60% genezen en één persoon is overleden. De goede resultaten hebben betrekking op de maatregelen van de regering die onmiddellijk zijn genomen na de eerste geval van Covid-19.

Nadat het eerste geregistreerd geval zich voordeed, besloot de regering over te gaan tot sluiting van de grenzen, over land, water en lucht. Er werd meteen een traject ingezet om alleen repatrianten van Suriname terug te laten halen en buitenlanders terug te sturen naar hun land waarbij er streng werd gelet op de personen die naar Suriname komen. De regering heeft in beeld hoeveel geïnfecteerde gevallen er zijn liet Danielle Veira, directeur van de Nationale Veiligheidsdienst weten.

Bekijk ook:

- Publicidade -

Tegelijkertijd heeft de regering enkele veiligheidsmaatregelen ingesteld waaronder het sluiten van de scholen, het beperken van openbaarvervoer diensten aan de bevolking, beperkte samenscholing tot maximaal 10 personen en een sociale afstand van 2 meter. Deze maatregelen zijn met 14 dagen verlengd. Er is eveneens een partiële lockdown ingesteld, waarbij geldt dat men zich van 20.00 uur ‘s avonds tot 06.00 uur de volgende ochtend niet op straat mag begeven, met uitzondering van mensen uit de zorg, veiligheid en essentieel bestemmingsverkeer ten behoeve van het werk. ‘Blijf thuis’, zei president Desiré Delano Bouterse toen hij de verlening van de maatregelen aankondigde.

Belang van behoud situatie

Suriname moet de situatie in Suriname onder controle blijven houden zodat meer besmettingen voorkomen kan worden. Gezondheidsautoriteiten over de hele wereld onderstrepen het belang van het handhaven van preventieve maatregelen en vooral het onthouden van sociale contact en zoveel mogelijk zich isoleren wanneer er sprake is van besmetting met het virus.

Foto: Archief LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: