spot_img
spot_img

e-ID heeft niks te maken met frauderen tijdens komende stembusgang

Atualizado há

- Publicidade -

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza) geeft aan dat personen die nu nog een geldige oude ID-kaart hebben, zich niet hoeven te haasten om een nieuwe te maken. Het moet wel binnen de overgangsperiode van drie jaar (2022) geschieden. Het is ook niet zo dat e-ID moet worden gemaakt voor de verkiezingen, benadrukt de bewindsman. Met een geldige oude ID-kaart mag de burger in 2020 rustig naar de stembus gaan en de e-ID heeft niks te maken met frauderen tijdens de komende stembusgang.

Minister Noersalim bracht naar voren, dat de politieke partijen onlangs zijn uitgenodigd om hen te informeren over alles wat met de verkiezingen te maken heeft. De bewindsman garandeert dat de identiteit van elke burger veilig is. Als men vragen heeft kan men altijd het CBB benaderen voor de nodige informatie. Ook benadrukt hij dat er met de e-ID kaart niets aan de hand is. Beweringen in de media als zou deze kaart kunnen worden vervalst of ermee kan worden gefraudeerd, wijst de minister naar het rijk der fabelen. De bewindsman dat er ongeveer 50 veiligheidskleppen zijn ingebouwd, waardoor de kaart niet kan worden vervalst.

- Publicidade -

Minister Noersalim heeft kennisgenomen van een geval, waarbij door een persoon vervalste documenten zijn aangeleverd om zo een ID-kaart en paspoort te maken. De bewindsman benadrukt dat door de procedure die intern wordt gehanteerd het praktisch onmogelijk is om een vervalste ID-kaart te maken. Ook met de identiteit kan niet worden gespeeld, omdat er bij de e-ID gebruikt wordt gemaakt van vingerafdrukken. Er kunnen nooit meerdere mensen zijn met dezelfde biometrische gegevens, illustreert de minister. Wat wel kan gebeuren is dat iemand een identiteit probeert te stelen, door vervalste documenten te overleggen bij de instanties. Het ministerie gaat met juridische deskundigen overwegen, welke voorstellen gedaan kunnen worden om de wet op dit stuk aan te scherpen. Coordinator E-Government Gardelito Hew A Kee, geeft aan dat het technisch onmogelijk is om de e-ID te vervalsen door meerdere kaarten op 1 naam te maken, omdat het systeem dat niet mogelijk maakt.

Foto: LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: