Duizenden mensen hebben zich maandagmorgen op het  Onafhankelijkheidsplein verzameld om te protesteren over het wanbeleid van de regering. Meer dan 100 bedrijven hebben hun ondersteuning geven door hun personeel de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan het protest. Ook studenten van de middelbare school en de universiteit hebben geprotesteerd.

De verschillende sprekers hebben duidelijk gemaakt dat de regering niet op deze manier verder kan gaan en dat het volk de dupe van gaat worden. Ook hebben ze duidelijk gemaakt dat de regering met zijn handen af moet blijven van de kasreserves bij de Centrale Bank van Suriname. Eveneens werd geëist dat de minister van Financiën, Gilmore Hoefdraad, bedankt moet worden, omdat hij ervoor gezorgd heeft dat de financiële situatie van het land zo achteruit is gegaan.

Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), gaf te kennen dat het volk met deze opkomst heeft laten tonen dat zij zich niet laat intimideren. Ook maakte ze de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Lilian Ferrier, duidelijk dat die moet afblijven van de leerkrachten. ieder burger heeft het recht om te demonstreren zegt ze.

Publicidade

Activisten en politici hebben eveneens duidelijk gemaakt niet blij te zijn met het beleid dat de regering voert. Daarom doen ze een beroep op de samenleving om op 25 mei 2020 een bewust keus te maken bij het stemmen. Ook de studenten hebben aangegeven dat het zwaar is voor hen om te studeren gezien alles duurder wordt met de koers die al maar aan het stijgen is.

Foto: LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar