De directeur van De Surinaamsche Bank (DSB), Steven Coutinho, wordt niet ontslagen. Dat werd het personeel en belanghebbenden zondagmorgen voorgehouden bij het hoofdkantoor van DSB. Een menigte heeft zich verzameld bij de bank, omdat er een spoedvergadering belegd zou worden door de Raad van Commissarissen (RvC) met de directie van de bank.

Geruchten deden de ronde dat de DSB-directeur mogelijk ontslag zou krijgen. Dit vond het personeel niet goed en is onder leiding van de bond gegaan naar de bank om de RvC duidelijk te maken dat Coutinho als directeur moet blijven aanzitten. President-commissaris, Erwin Emanuels, heeft het personeel toegesproken en hen verzekerd dat de directeur niet ontslagen wordt. Integendeel staat de raad voor de volle 100 procent achter de DSB-directeur.

De directeur heeft duidelijk laten weten dat men af moet blijven van het geld van het volk. Ook is het geld niet bedoeld voor de aanschaf van uien en aardappelen. Coutinho heeft kritiek geleverd op het verdwijnen van USD 100 miljoen aan kasreserve die onder beheer van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) was. Hij stelde dat de CBvS de banken heeft misleid. Het is niet normaal wat er gebeurd is, zei Coutinho.

Publicidade
Steven Coutinho – CEO, De Surinaamsche Bank N.V. — Foto: Archief LPM News

Coutinho en de RvC zijn beide blij dat het personeel de directeur ondersteunt. Onder zijn bewind heeft de bank de afgelopen periode vooruitgangen geboekt liet de president-commissaris weten.

Foto: LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar