spot_img
spot_img

Druk op US$ mogelijk verminderd door hulp van de Real

Atualizado há

- Publicidade -

De druk op de US$ kan mogelijk verminderd worden door middel van het inwisselen van de Real naar SRD. Dit zei minister Stephen Tsang tijdens een workshop over olie-en gasindustrie.

Stephen Tsang – Minister HI&T (Foto: Archief LPM )

Tsang zegt dat de Braziliaanse goudzoekers grote hoeveelheden goud verhandelen die met US$ worden opgekocht door importeurs. Deze dollars gaan dan naar familie leden van de goudzoekers in Brazilië.

Tsang zegt dat de mogelijkheid bestaat dat deze dollars ons land niet verlaten. Dit kan door de goudzoekers hun dollars lokaal te laten omzetten in Real. Op zo een manier blijven er meer US$ in Suriname.

- Publicidade -
ADVERTENTIE

Brazilianen mogen tot een bepaalde limiet aan US$ bij zich hebben wanneer ze als toerist Brazilië verlaten. Hierdoor kunnen ze beperkt uitgeven in Suriname. Voorts is het ook nadelig voor de Braziliaan om de Real eerst in US$ om te zetten en daarna in SRD.

Vandaar dat er met de governor van de Centrale Bank van Suriname gesprekken zijn gevoerd om de mogelijkheid te bekijken dat de Real officieel in Suriname ingewisseld kan worden. De goudzoekers zouden dan ook een Real-rekening kunnen openen in Suriname. Dit kan dan weer zorgen voor het stijgen van de inkomsten uit de toerisme en handel en de druk op de US$ zal afnemen.

Laudemar Aguiar – Braziliaanse Ambassadeur (Foto: Archief LPM)

De Braziliaanse Ambassadeur Laudemar Aguiar zegt aan LPM -news dat hij tijdens een kennismakingsbezoek aan de governor van de CBvS, Robert van Trikt, gesprekken heeft gevoerd hierover. De officiële gesprekken moeten nog worden gevoerd tussen de CBvS en de Braziliaanse Centrale Bank.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: