Een 76-jarige mevrouw werd door haar dronken 54-jarige zoon zodanig verwond dat zij een kap verwonding aan haar hoofd had. De politie van het ressort Latour heeft in deze zaak de 54-jarige Farine G. op donderdagavond 6 juni aangehouden.

De politie kreeg een telefonische melding van een mishandeling op een woonadres in het ressort. Op dat woonadres werd de vrouw aangetroffen met een kap verwonding aan haar hoofd. Uit onderzoek is gebleken dat de vrouw door haar zoon, die dronken thuis was aangekomen, met vermoedelijk een scherp voorwerp is aangevallen en verwond. Na zijn daad ging hij naar zijn slaapkamer om zijn roes uit te slapen. Het slachtoffer, die slecht ter been is, zocht geen hulp maar ging op haar bed liggen.

Toen een kleinzoon van het slachtoffer, omstreeks elf uur in de avond, thuis aankwam zag hij heel wat bloedsporen in de woonkamer. Die bloedsporen leidde naar de slaapkamer van zijn grootmoeder. De kleinzoon trof zijn oma bloedend in bed aan. De oma vertelde haar kleinzoon dat zijn vader haar gekapt had aan haar hoofd. De kleinzoon schakelde direct de politie in.

Farine G. werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Toen hij nuchter was is hij voorgeleid. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij door de politie in verzekering gesteld voor onder andere zware mishandeling.

De bejaarde werd ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis, maar is inmiddels ontslagen. Na haar ontslag gaf zij de politie te kennen dat zij geen strafrechtelijke vervolging tegen haar zoon wilde hebben. Haar wens is vooralsnog niet ingewilligd door de justitiële autoriteiten.

Foto: LPM

Comentar

Comentar