Het Arrestatie Team (A.T) heeft zondag 3 verdachten aangehouden. De 30- jarige Alejandro P, de 41- jarige Mario R en de 43- jarige Mao R. Deze verdachten worden onder andere verdacht van moord en deelneming aan een criminele organisatie. Deze strafbare feiten zijn echter buiten Suriname gepleegd maar de verdachten worden door de Nederlandse Justitie gezocht.

De Nederlandse justitie heeft door middel van het rechtshulpverzoek de aanhouding en uitlevering van de verdachten gevraagd. Dit omdat de mannen uitgeweken waren naar Suriname om buiten bereik van de Nederlandse justitie te blijven. Inmiddels is het proces tot hun uitlevering ingezet.

Het A.T wist de verdachten op afzonderlijke adressen te vinden. Twee van de verdachten hadden een vuurwapen met bijbehorende munitie bij zich tijdens de aanhouding. De derde verdachte? Mao R. had een hoeveelheid hasj, iets meer dan 30 kilogram, in zijn bezit. Zowel de illegale drug en de vuurwapens met munitie zijn in beslag genomen.

Een van de verdachte heeft eerlijk bekend dat hij in Suriname was ondergedoken omdat hij door de Nederlandse justitie wordt gezocht voor betrokkenheid bij een liquidatie.

Foto: KPS

Comentar

Comentar