De politie heeft drie verdachten aangehouden voor diefstal.  De drie personen, twee mannen en een vrouw, hebben ingebroken in een wagen en zijn vandoor gegaan met een handtas op één van de autostoelen was achtergelaten. Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft de drie personen op donderdagavond 20 juni aangehouden. Het gaat in deze om de 37-jarige Milton W., de 27-jarige Senandy W., en de 45-jarige Erny W.

Dit trio zijn betrokken geweest bij een diefstal uit een auto diezelfde dag aan de Boilingstraat in het ressort Livorno. Volgens verklaring van de benadeelde had hij zijn voertuig voor een fabriek geparkeerd. Hij stapte uit en ging het fabrieksgebouw binnen zonder zijn auto af te sluiten. Zijn handtas had hij daarbij op één van de autostoelen achtergelaten. Toen de aangever terugkeerde naar zijn auto ontdekte hij dat zijn handtas was weggenomen. In de handtas bevond zich een vuistvuurwapen, een groot geldbedrag in Surinaamse dollar en valuta, staafjes goud en persoonlijke bescheiden.

De politie kwam ter plekke en stelde een onderzoek in. Met behulp van camerabeelden zijn de verdachten in beeld gebracht. In de vooravond werden drie verdachten op een woonadres aangehouden. Een deel van het gestolen geld en het vuurwapen zijn aangetroffen bij de verdachten. Het geld en het wapen zijn hangende het onderzoek in beslag genomen. Ook het voertuig, waarin de verdachten zich verplaatsen, is in beslag genomen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het drietal in verzekering gesteld. Het verder onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Paramaribo.

Foto: LPM

Comentar

Comentar