Publicidade

Op 29 juli, maakten Apache Corporation en Total S.A. de meest significante olievondst bekend in offshore Suriname tot heden. Dit is de derde olievondst en deze werd gedaan bij de Kwaskwasi-1 put in Blok 58. Apache, een Amerikaanse oliemaatschappij, geeft aan dat ze een vierde exploratieput zullen boren in Blok 58 te Keskesi East-1.

Nadat de activiteiten klaar zijn te Kwaskwasi-1 put wordt er meteen overgegaan tot het boren van de vierde put. De boring bij de Kwaskwasi-1 put werd gedaan door de boorschip Noble Sam Croft. De eerste en tweede grote oliefonds voor de kust werd dit jaar gedaan wen wel in januari en april. De officiële exploratie van olie zal niet meteen plaatsvinden. Op 7 januari maakte Apache bekend dat ze bij de Maka Central 1-boorput in Blok 58 was gestuit op een significante aardolie- en gasvoorraad.

Publicidade

Er zijn volgens Apache in Blok 58 meer dan vijftig grote potentiële locaties waar het bedrijf proefboringen zou kunnen verrichten. De concessie is ruim 5,8 vierkante kilometer groot en ligt zo’n 150 kilometer uit de kust in waterdiepten van 55 tot 2.250 meter.

Comentar

Comentar