Diverse gewapende eenheden hebben woensdag meegedaan aan het defilé in verband met 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid. Veel aandacht ging uit naar de manschappen van het Korps Politie Suriname (KPS) waar de huidige president eerder werkzaam was. Naast de gebruikelijke gewapende eenheden hebben culturele groepen van de diverse culturen in Suriname meegedaan.

De culturele groepen hebben hun mooiste klederdrachten gewezen en gaven zelfs een show weg. Dat was het geval bij de groep van Chinezen met een drakendans en de Braziliaanse groep. De kleding van de Braziliaanse groep was kleurrijk en de gebruikelijke samba dans maakte ook deel van uit.

Publicidade

Het was een aangepast defilé vanwege de Covid-19 situatie. Het publiek werd gevraagd dit bijzonder moment uit veiligheidsoverwegingen niet bij te wonen. De genodigden waaronder buitenlandse gasten zoals de president en echtgenoot van Guyana hebben de defilé mogen ervaren. Ook de diverse ambassadeurs waren aanwezig om te genieten van de defile.

Ondanks personen gevraagd waren niet aanwezig te zijn op het plein, waren er toch mensen aanwezig om het geheel te zien.

Comentar

Comentar