Een database waar de informatie van personen met een beperking in zal worden verwerkt is vandaag gelanceerd geworden. De lancering vond plaats Digital Talents Academy die de database ontwikkeld heeft voor de Alliantie voor Decent Work voor personen. Anuskha Sonai, oprichter van Digital Talents Academy, geeft aan dat de database een tool is om het proces voor het tewerkstellen van mensen met een beperking moet ondersteunen en vergemakkelijken.

Volgens haar is de digitale transformatie van het proces essentieel omdat daarmee het tewerkstellen van personen met een beperking toegankelijker wordt gemaakt. Het doel van de Alliantie is om in overeenstemming met Sustainable Development Goal-8 goede werkgelegenheid te realiseren voor personen met een beperking.

De voorzitter van de VSB, Steven McAndrew, legt uit dat de bedoeling van de database is om personen een beperking die werk zoeken in het bestand op te nemen zodat er makkelijk werk gevonden kan worden voor de personen die zich hebben geregistreerd en tegelijkertijd kan gevolgd worden hoeveel personen daadwerkelijk werk hebben gevonden of aan de slag zijn gegaan als zelfstandige ondernemers.

De focus van de alliantie is dit jaar meer gericht op werkgelegenheid geeft McAndrew aan vandaar dat een database belangrijk was. Er moet gemonitord kunnen worden als de verrichte initiatieven successen heeft geboekt. Hij benadrukt dat deze groep geen vergeten groep mag worden en meegenomen moet worden in de ontwikkeling. Ze mogen niet worden achtergelaten.

De Alliantie voor Decent Work bestaat uit de Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS), Stichting Unu Pikin, de Kennedy Stichting, Stichting Wan Okasi, het ministerie van Arbeid, het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Stichting Productieve Werkeenheden Suriname (SPWE), Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), de United Nations Development Programme (UNDP) en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven.

Foto: LPM

Comentar

Comentar