Een Cubaanse patiënt van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is maandagmorgen van de derde etage van het gebouw naar beneden gesprongen. Rond half elf vanmorgen werd de melding gedaan dat er een patiënt op de stellage verbonden aan derde etage, stond.

Foto: Social Media

Het AZP dat op haar beurt de politie en brandweer heeft ingeschakeld heeft samen met de ordedienst en de bewaking van het ziekenhuis voorzorgsmaatregelen kunnen treffen om het ergste te voorkomen. Een oplettende bezoeker die het Portugees machtig is probeerde in de tussentijd de patiënt op andere gedachten te brengen.

Om de taalbarrière te overbruggen heeft de directie de aanwezige Cubaanse medewerkers, bestaande uit medici en verpleegkundigen, ook ingezet om de patiënt op andere gedachten te brengen. Helaas is de patiënt na twee en een half uur toch van de stellage vanaf de derde etage gesprongen, waarna hij terecht is gekomen op een van de matrassen die het team klaar had gezet op het dak van een van de omliggende gebouwen, om de gevolgen van de val te minimaliseren.

De patiënt is tot nog toe stabiele en goed aanspreekbaar. Het motief achter zijn daad wordt nog onderzocht. De directie van het AZP bedankt de oplettende bezoeker, die voordat de ordediensten aanwezig waren erger heeft proberen te voorkomen.

Foto: Archief LPM

Comentar

Comentar