Het aantal positieve gevallen is gestegen naar 780 gevallen. Vandaag zijn meer dan 10 gevallen bijgekomen. Binnen een dag of twee zal de teller richting de 800 gevallen gaan. Het aantal personen dat geneest van het virus stijgt ook. Het aantal personen genezen van het virus is nu gesteld op 526 gevallen. Dat is meer dan de helft.

Het aantal personen dat is overleden aan het virus is nu gesteld op 18 personen. Momenteel bevinden 6 personen zich op de Intensive Care Unit (ICU). 168 personen bevinden zich in overheidquarantaine.

Publicidade

Met het aantreden van een nieuwe regering is het Nationaal Covid-19 Management Team gesprekken gestart met het transitie Covid-19 team en de parlementaire Covid-19 commissie. De overdracht gebeurt op donderdag 16 juli 2020. Maltie Sardjoe neemt de roer over van Danielle Veira, directeur Directoraat Nationale Veiligheid (DNV). Sardjoe gaf langs te kennen dat het infectiebeleid leidend zal zijn voor de maatregelen van het nieuwe managementteam.

Ook ‘behavior change communicatie’ is een belangrijk speerpunt voor een goede communicatie met de samenleving. De focus van het nieuw team zal gericht zijn op een vlotte overgang van het Covid-19 managementteam, bewustwording van de gemeenschap over de normalisatie en aanpak van de sociaaleconomische gevolgen. Hiervoor is een nationale aanpak vereist met een bijdrage van alle sectoren binnen de samenleving.

Comentar

Comentar