Er zijn 8 nieuwe Covid-19 gevallen bij. Zojuist werd de teller op de Covid-19 site bijgesteld naar landelijk 82 gevallen. Het aantal actieve gevallen is gesteld op 72 gevallen. Deze personen worden in het ziekenhuis behandeld en enkele van hen bevinden zich op de Intensive Care Unit (ICU) van twee ziekenhuizen. Een grote groep van de Covid-19 patiënten worden in het Wanica ziekenhuis behandeld.

Publicidade

Suriname heeft nu 9 genezen personen en 1 dode tot nu toe genoteerd voor Covid-19. Om de verdere verspreiding van het virus in te dammen heedt de regering een total lockdown geïnitieerd. De total lockdown gaat in op donderdag 4 juni om 18.00 tot en met vrijdag 12 juni om 06.00 uur.

Het Nationaal Covid 19 Managementteam verduidelijkt dat de aangekondigde Total Lockdown zich in de Soft Stage bevindt. Dat wil zeggen, dat niet directe de harde maatregelen zijn getroffen maar dat de bestaande maatregelen wel zijn verscherpt. Indien gedurende deze periode zaken niet naar tevredenheid zijn verlopen zal de overheid genoodzaakt zijn om de maatregelen verder te verscherpen. De essentiële diensten kunnen normaal hun werkzaamheden uitvoeren. Daarbij kan gedacht worden aan onder andere veiligheidsdiensten, gezondheidsmedewerkers, vitale afdelingen van nutsbedrijven, pompstations, medische diensten en voedingswinkels.

Wat niet mogelijk zal zijn zijn ondermeer publieke sportactiviteiten, horeca, contactberoepen en ontspanningsoorden. De overige regels zoals het samelscholingsverbod van meer dan 5 personen en de gezondheidsregels blijven normaal van kracht. Het gebruik van een mond – en neusbedekking wordt sterk aanbevolen als men noodzakelijk over straat moet. De grenzen blijven gesloten. Hiermee wil de overheid de verdere verspreiding van het Covid-19 virus tegengaan.

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar