spot_img
spot_img

Commissie Anti-corruptiewet geïnstalleerd

Presidentiële Commissie Anti-corruptiewet gaat aan de slag.

Atualizado há

- Publicidade -

President Chandrikapersad Santokhi heeft vandaag de Presidentiële Commissie Anti-corruptiewet geïnstalleerd. Ter uitvoering van de anti-corruptiewet moet de commissie een inventarisatie maken van alle uitvoeringsbesluiten en nagaan welke mechanismen gereed moeten zijn voor de bemensing en effectuering van de Anti-corruptie commissie. Hiernaast heeft de commissie tot taak het voorbereiden van alle concept uitvoeringsbesluiten in overleg met overige stakeholders, ter aanbieding aan de President van de Republiek Suriname.

De commissie moet er verder op toezien dat de uitvoeringsbesluiten daadwerkelijk worden gepubliceerd en in werking treden en dat de Anti-corruptie commissie daadwerkelijk wordt bemenst en aanvangt met haar werkzaamheden. Deze werkgroep is ingesteld voor een periode van zes maanden. De commissie bestaat uit vijf leden en wordt voorgezeten door Carmen Rasam namens het Openbaar Ministerie.

“We plaatsen onze schouders onder deze belangrijke taak, vooral vanwege de belangrijkheid van deze wet als gesproken wordt over corruptieve handelingen en welke impact die hebben. Het heeft een bijzondere impact, niet alleen op de integriteit van de overheid, maar ook op de publieke en de private sector, met alle gevolgen van dien”, zegt voorzitter Rasam. De commissie zal structureel bij elkaar moeten komen, want volgens voorzitter Rasam is er veel werk aan de winkel.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: