Tientallen autowrakken heeft districtscommissaris (dc) Remy Pollack van Commewijne naar de vuilstortplaats Ornamibo laten wegslepen. Volgenns Prewien Ramharak, coördinator ‘ophaal grofvuil’ van Openbare Werken, vormen de wrakken een broedplaats vormen voor de muskiet die het Chikungunya-virus overbrengt.

 

De autowrakken op Ornamibo zullen verwerkt worden als grofvuil, indien de eigenaren binnen twee weken hun zaken niet in orde hebben gemaakt. De eigenaar van een sloperij in Commewijne bijvoorbeeld is vaker aangesproken om de autowrakken niet op de berm te plaatsen, maar onder dak en afgedekt met een dekzeil.

 

Alle instanties die betrokken zijn bij de landelijke campagne tegen Chikungunya zijn door de dc om hulp gevraagd. De situatie bij de sloperij is eveneens door het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) afgekeurd. De ondernemer heeft tot maandag de tijd om zaken in orde te maken. Doet hij dit niet, dan zal zijn vergunning worden ingetrokken. Ook moet hij de sleepkosten betalen. Ramharak beweert dat alle ondernemers waren gewaarschuwd, nog voor de actie in Commewijne begon.

Comentar

Comentar