Albert Jubithana — Foto: Luiz Paulo

De commerciële vluchten worden nu repatriatie vluchten laat minister Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme weten tijdens de Covid-19 persconferentie. Ook voor de luchtvaartsector gelden er per 22 december verscherpte maatregelen. De huidige vluchtschema’s zullen van de week normaal worden uitgevoerd. Echter zullen alleen personen die vanwege essentiële redenen reizen en repatrianten worden toegelaten. De maatregelen gelden voor zowel inkomende als uitgaande personen van en naar high risk-landen: Nederland, Verenigde Staten, Nederlandse Antillen en Brazilië.

Timothy Mendonça, hoofd Corporate Planning & Development bij N.V. Luchthavenbeheer zegt dat er een registratieplicht geldt voor inkomende en uitgaande reizigers. De registratie voor inkomende passagiers zal geschieden via het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Op vakantie gaan naar het buitenland is vooralsnog verboden voor Surinamers. “Er is een restrictie vanuit de overheid om geen toestemming te verlenen aan ingezetenen om op vakantie te gaan. Deze registratie ligt voor nu bij de vliegmaatschappijen.” Passagiers kunnen alleen reizen met een negatieve PCR test van niet ouder dan 72 uur.

Publicidade

Minister Jubithana drukt toeristen die het zich hebben voorgenomen om in Suriname te komen feesten op het hart dat na te laten. De minister benadrukt ook dat Surinamers alleen zullen worden toegelaten op uitgaande vluchten indien zij om essentiële redenen moeten reizen.

Comentar

Comentar