Publicidade

Chinees nieuwjaar wordt dit jaar ook weer groot gevierd met een vuurwerkshow op de Wijdenboschbrug. Het thema van het jaar is “The Chinese and me.’’ De bedoeling van dit evenement is om toeristen aan te trekken. Chinees nieuwjaar valt deze keer op 25 januari.

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T ) wees erop, dat hij niet alleen de vuurwerkshow rond Chinees nieuwjaar tot een jaarlijks terugkerend evenement wil maken, maar zich ook wil gaan focussen op andere nationale feestdagen zoals Phagwa en evenementen in het laagseizoen zoals de Avond Vierdaagse (AVD) om toeristen aan te trekken.

Minister Tsang heeft in dit kader op 15 januari een persconferentie belegd. De minister benadrukte, dat HI&T een samenwerking is aangegaan met de Chinese ambassade en de Chinese vereniging om deze viering groots aan te pakken. Naast de vuurwerkshow zullen er ook andere attracties worden gehouden en wel op het onafhankelijkheidsplein zoals een braderie, temple fair en een show van Chinese acrobaten. Daarnaast zal in de congreshal een foto tentoonstelling worden gehouden.

Publicidade

Het ligt in de bedoeling dat boothouders en ondernemers, die een uitzicht hebben op de Wijdenboshbrug met voorstellen kunnen komen om bij te dragen aan dit geheel. De Politie benadrukt, dat het niet noodzakelijk is, dat het publiek zich persé hoeft te begeven naar de Wijdenboschbrug, maar vanuit diverse locaties in zowel Paramaribo als Commewijne de vuurwerkshow kunnen bezichtigen. Het gaat hierbij om kunstvuurwerk, dat door een professionele organisatie zal worden afgeschoten.

De vuurwerk show, start om 21.00u. De Wijdenboschbrug zal op 25 januari 2020 vanaf 16.00u gedeeltelijk en tijdens het afschieten tussen 20.30u-22.00u volledig worden afgesloten. Samen met de brandweer en het Directoraat Nationale Veiligheid is gekeken naar alle veiligheidsaspecten voor de samenleving. Het ministerie van HI&T heeft voorafgaand aan de persconferentie besprekingen gevoerd met diverse stakeholders zoals de brandweer, MAS, Politie en DNV om zaken zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook de districtscommissarissen van Paramaribo Noord-Oost en Commewijne zijn betrokken bij de organisatie van deze viering.

Foto: Manipulatie Luiz Paulo

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar