spot_img
spot_img

CBvS ontvangt eerste zending US dollars

Atualizado há

- Publicidade -

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft een eerste zending US-dollars ontvangen van de Federal Reserve Bank (Fed) – de Centrale Bank van de Verenigde Staten – die  deze maand een aanvang heeft gemaakt met het verlenen van valuta diensten aan de CBvS. Dit is een primeur voor Suriname, omdat dit de eerste maal is dat de CBvS rechtstreeks door de Fed van cash US-dollars wordt voorzien. Suriname behoort hiermee tot een zeer selecte groep van landen die voldoen aan de stringente voorwaarden die de Fed stelt voor het verzorgen van valutadiensten. Aan de geldzending zijn maanden van intensieve voorbereiding vooraf gegaan uitmondend in een bezoek van een top delegatie van de CBvS aan de Federal Reserve Bank of New York.

Zoals bekend, heeft de onrechtmatige inbeslagname van 19,5 miljoen aan eurobiljetten op 13 april 2018 door de Nederlandse justitie een zeer negatieve invloed gehad op de economie van Suriname, waaronder het drastisch teruglopen van de beschikbaarheid van contante US-dollars. Door de inbeslagname van bedoelde geldzending vonden sindsdien namelijk geen geldzendingen naar en van het buitenland plaats, dus ook geen invoer van USD-bankbiljetten. De thans van de Fed ontvangen cash US-dollars zullen ingaande de komende week onder bepaalde voorwaarden beschikbaar worden gesteld ten behoeve van de samenleving.

Ter bevordering van het internationale betalingsverkeer vervoert de CBvS onder haar verantwoordelijkheid en conform een van haar wettelijke taken, geldmiddelen.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: