spot_img
spot_img

CBvS en stakeholders gaan onstabiele koers aanpakken

Atualizado há

- Publicidade -

Tijdens een persconferentie heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en stakeholders kenbaar gemaakt dat ze de onstabiele koers gezamenlijk gaan aanpakken. Governor van CBvS, Maurice Roemer, gaf aan dat men z’n allen zo goed als mogelijk de koopkracht van die Surinaamse Dollars voor de consument willen proberen te verbeteren. De persconferentie werd vrijdag gehouden op de Centrale Bank.

Vertegenwoordigers van Surinaamse Bankiersvereniging, Vereniging van Bedrijfsleven, Associatie van Surinaamse Fabrikanten, Vereniging van Cambiohouders en Kamer van Koophandel en Fabrieken waren aanwezig bij deze persconferentie.

Met de in hand hebbende mechanismen gaat de CBvS en de stakeholders een dempende werking van de koers tot stand te brengen. De koers is in de afgelopen periode door allerlei irrationele omstandigheden en inefficiënties gestegen. Dit werkt door in de vraag en het aanbod naar de USD. Er zal gezamenlijk met stakeholders worden nagegaan hoe het mechanisme van vraag en aanbod beter te kunnen beheersen.

Sinds maandag 24 februari 2020 heeft de governor drie keer overleg gepleegd met de Surinaamse Bankiersvereniging. Er wordt zorgvuldig gekeken naar het finaliseren/formaliseren van zaken. Ook wordt erop toegezien dat de beschikbare gelden goed besteed worden en goed terecht komen.

- Publicidade -

Na deze persconferentie was de governor wederom met stakeholders bijeen om brandende vraagstukken verder uit te werken.

Foto: LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: