spot_img
spot_img

CBvS en de SBV bieden Covid-19 kredietfaciliteit

Atualizado há

- Publicidade -

Om de werkgelegenheid enigszins op peil te houden, massale bedrijfsfaillissementen te voorkomen en het financiële systeem stabiel te houden, heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) in samenwerking met de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) een crisisteam ingesteld. Dit Covid-19 Financieel Crisisteam heeft een kader ontworpen om de effecten van de crisis enigszins op te vangen middels liquiditeitsverruiming voor banken en aangepast bankentoezicht door de CBvS.

De gevolgen van de Covid-19 pandemie zijn ook Suriname niet bespaard gebleven. Door de partiële lockdown en andere in het kader van het virus getroffen maatregelen is de economische bedrijvigheid sterk teruggelopen, waardoor vele bedrijven moeite hebben met het betalen c.q. het in dienst houden van personeel. De economische groei en werkgelegenheid zijn hierdoor ernstig in gedrang gekomen en nu reeds wordt een terugval van de Surinaamse economie voorzien voor het kalenderjaar 2020.

Sinds mei jongsleden bieden de CBvS en de SBV in dit kader kredietfaciliteiten aan ten behoeve van getroffenen van de Covid-19 pandemie. De kredieten worden verstrekt via alle commerciële banken en zijn bestemd voor bedrijven, instellingen en particulieren, die tijdelijk extra financiële ruimte nodig hebben. Waar nodig en mogelijk zullen kredietfaciliteiten tegen een vastgestelde rente van 7,5% worden geboden aan degetroffenen. Deze rente is beduidend lager dan de huidige marktrente.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: