spot_img
spot_img

Caram: ‘Regering móet geldsmijterij staken’

Atualizado há

- Publicidade -

De regering heeft geen mogelijkheden meer om bezuinigingen op haar uitgaven nog langer uit te stellen. Indien de regering toch volhardt deze bezuinigingen uit te stellen, zijn de gevolgen zoals ontwaarding van de Surinaamse dollar en prijsstijgingen onvermijdelijk.

 

Dit zei Anthony Caram, hoogleraar aan de Anton De Kom Universiteit van Suriname, woensdagavond 5 november tijdens een lezing voor de Lions Club Paramaribo. De aanleiding was het recente rapport van het IMF over de economische situatie in het land.

- Publicidade -

 

Volgens Caram zijn bezuinigingen de enige optie aangezien de Centrale Bank van Suriname geen valutareserves meer heeft om de koersen onder controle te houden. De hoogleraar geeft verder aan dat de regering vanaf haar aantreden steeds meer geld heeft uitgegeven, terwijl er steeds minder is inkomsten waren. De oorzaak hiervan moet gezien worden in het niet uitvoeren van bijvoorbeeld de belastingverhoging (BTW) en inkomsten uit de kleinschalige goudsector.

 

Caram voorziet tot 2016 moeilijke tijden voor de regering. Terwijl de regering nog meer wil uitgeven in 2015, pleit Caram juist voor een bezuiniging van SRD 2,5 miljard.

 

Slechts door forse leningen aan te gaan, zou men fors kunnen uitgeven. Echter wordt thans al 42 procent van de investeringen gefinancierd uit leningen. Dit zal zijn weerslag hebben op stijging van zowel de valutakoersen als de kosten van levensonderhoud.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: