Met het in gebruik nemen van de busterminals aan de Dr. Sophie Redmondstraat heeft het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie een aanzet gegeven voor de ordening van de transportsector. De busterminals zijn vrijdag in gebruik genomen. De ceremoniële ingebruikname werd gedaan door onder andere minister Vijay Chotkan van OWT&C, vice voorzitter van de Nationale Assemblee, Melvin Bouva en districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noordoost.

“Ordening is goed, ordening betekent regels en ik wil benadrukken dat wij het samen moeten doen”, zei minister Chotkan in zijn toespraak. Hij is ervan overtuigd dat de bus sector goed gebruik zal maken van deze terminals, ze komen de bus sector immers ten goede. De terminals staan er niet alleen. Samen met de terminals zijn ook toiletfaciliteiten en kantines gekomen. Het dak van de terminals is op een zodanige manier gemaakt, dat het bij hete temperaturen toch aangenaam vertoeven blijft onder de terminals. Tot slot deed de OWTC-minister een beroep op zowel de buschauffeurs als de passagiers en anderen die gebruik zullen maken van de terminals om deze schoon en netjes te houden.

Volgens Melvin Bouva zorgt de komst van de busterminals niet alleen voor ordening van de bus sector, maar het schept ook een stukje veiligheid voor de passagiers. “Wij willen een stad die beter toegankelijk is, die veiliger is en die goed georganiseerd is”, zei de volksvertegenwoordiger. Bouva gaf aan dat ordening van de bus sector goed is, maar dat ook gekeken moet worden naar ordening van andere sectoren, zoals de taxi’s.

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar