De 26-jarige Haroen A. heeft een vrouw verkracht en heeft haar daarna bestolen van haar telefoon. Hij werd op 29 augustus door de politie van Paranam aangehouden en opgesloten ter zake verkrachting en diefstal. Een jonge vrouw deed op 19 augustus aangifte van verkrachting en diefstal tegen een buschauffeur, die naderhand Haroen A. zou blijken te zijn.

De jonge vrouw verklaarde, dat zij in de bus stapte om vanuit Para naar Paramaribo vervoerd te worden. Toen zij instapte zaten al passagiers in de bus. Verder verklaarde zij, dat zij tijdens de busrit in slaap viel. Op een gegeven moment werd zij wakker en zag dat de bus in een bosrijk gebied geparkeerd stond en dat zij de enige passagier was.

Volgens haar verklaring werd ze daar besprongen door Haroen. Ze bood tegenstand, maar was niet opgewassen tegen hem. Uiteindelijk gelukte het Haroen om haar lichaam seksueel binnen te dringen. Na zijn daad eigende hij zich haar zaktelefoon toe en moest zij uit de bus stappen. Vervolgens reed Haroen weg met achterlating van de vrouw.

Zij volgde de rijrichting van de bus en kwam op een bepaald moment een groep mensen tegen die haar te hulp schoten. Achteraf bleek dat Haroen de bus tot stilstand had gebracht in een zijpad van een zijstraat langs de Afobakkaweg. Nadat de aangifte van verkrachting en diefstal gedaan was begon de politie met het opsporen van de verdachte. Haroen kwam in beeld als verdachte en werd bij zijn woning opgespoord en aangehouden.

Hij geeft toe dat hij vleselijke gemeenschap heeft gehad met de jonge vrouw, maar dat hij dat niet heeft gedaan tegen haar wil. De zaktelefoon had hij inmiddels in pand afgegeven aan iemand. De politie heeft de telefoon bij die persoon aangetroffen en in beslag genomen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Haroen A. in verzekering gesteld op verdenking van verkrachting en diefstal. Vermeldenswaard is dat Haroen het afgelopen jaar door de politie van Rijsdijk was aangehouden en opgesloten op verdenking van feitelijke aanranding van een vrouw waarbij hij ook spullen van haar moet hebben weggenomen.

Foto: LPM

Comentar

Comentar